by Karbonkale

Kagıtta Palamut














2 adet kabuğu soyulmuş domates,
2 adet yeşil biber, 2 diş sarmısak
1 adet soğan, maydanoz, pul biber, tuz, karabiber
1 kaşık tereyağı

Yapılışı
Palamut temizlenip sırtından birbirinden kopmayacak şekilde iki parçaya ayrılır. Tuzu vurulur. Yeşil biber, domates, soğan, sarmısak ve maydanoz ince ince doğranıp karıştırılır. Tuz, karabiber ve pul biber karışıma ilave ederek balığın içine doldurulur. Üzerine bir kaşık tereyağı konur. Balık yağlı kağıda sarılarak iki ucu bağlanır. Orta dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Yemek sırasında istenirse zeytin yağı ve limon suyu karıştırılarak üzerine ilave edilebilir.

Fevzi Çimşit

0 yorum:

Yorum Gönder