by Karbonkale

Narlı Tavuk















2 adet tavuk göğsü, 3 adet ayıklanmış nar
1 su bardağı nar suyu, 1 su bardağı tavuk suyu
2 adet kabuk tarçın, 4 yemek kaşığı ceviz içi
1 yemek kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Tavuklar yağda veya fırında 10 dakika kadar kızartılıp kenara alınır. Tencerede tavuk suyu ve nar suyu birleştirilip kaynatılır. Ayıklanmış nar taneleri bir tülbentte bohça yapılır, kaynayan karışıma bırakılır. Beraberinde kabuk tarçın, ceviz içi, tuz ve karabiber eklenir, 4 -5 dakika kaynatılır. Kızaran tavuk göğsü bu karışımın içine ilave edilir, kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Tavuklar pişince servis kabına sade pilav konur. Üzerine tavuk göğsü dilimlenerek dizilir. Tülbentli bohça içindeki nar taneleri serpiştirip ve kabuk tarçınlar yanına bırakılırak servis edilir.
Vedat BAŞARAN, Ender DURMAZ, Skylife, Türk Hava Yolları, Şubat 2008

0 yorum:

Yorum Gönder