by Karbonkale

Balik corbasi


















Malzemeler:
200 g kabak, 1 kg domates,
100 g havuç, 350 g kalamar,
1 diş sarımsak, 4 adet orta boy karides,
500 g kılçıksız beyaz balık eti,
4 adet orta boy midye, 25 g un,
1 yaprak fesleğen, limon,
az su, tuz ve karabiber

Yapılışı
Kabak, havuç ve kabukları ayıklanmış domatesleri ince ince doğrayın. Karidesler kabuğundan ayıklanır ve temizlenir. Beyaz balık etleri ince ince dilimlenir. Tencerede eritilen tereyağı ile un kavrularak domatesler ve az su ilave edilmek suretiyle kaynamaya bırakılır.Sonra havuç, kabak, kalamar, beyaz balık eti, midye ve karidesler ilave edilir. Tuz, karabiber ve limonla tatlandırılıp servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder