by Karbonkale

Cevizli Mantı Makarna













1 paket iri taneli mantı makarna
3/4 su bardağı kırılmış ceviz
1/4 su bardağı tereyağı
1 su bardağı beyaz şarap
3 diş doğranmış sarımsak
1 çorba kaşığı ince doğranmış taze (kuru da olur) biberiye
1/4 su bardağı doğranmış maydanoz

Hazırlanışı
Yağı bir tavada eritin. Cevizi ekleyip 2 dakika kavurun.
Sarımsakları ekleyip 30 saniye döndürün. Şarabı da ilave ederek 2 dakika pişirin.
Maydanoz ve biberiyeyi ekleyip 1 dakika düşük ateşte pişirin.
Ateşten indirmeden önce tuz ve biberini ilave edin.
Önceden haşlanan mantı makarnaların içini bu sosla doldurun.
Kalan sosu da üzerine gezdirip servis yapın.

Not
Makarnayı haşlarken suyuna birkaç damla zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Yanında doğranmış domates, kırmızı ve sarı biber, siyahzeytin, tatlı soğanlı salata veya sarımsaklı ekmekle servis yapmanızı öneririz.

0 yorum:

Yorum Gönder