by Karbonkale

Nohutlu iskembe


























350 g işkembe ve 1 su bardağı nohut,
1 çorba kaşığı biber salçası, 2 adet kuru soğan,
5 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı
Nohutları akşamdan ıslatın ve ertesi gün 3 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu kullanmak üzere ayırın.
İşkembeleri iyice yıkadıktan sonra küp doğrayın ve iyice yumuşayıncaya kadar 3 su bardağı suyla haşlayın. Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanı kavurun ve salçasını ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve haşlanmış nohut ve işkembeleri ilave edin. Üzerine çıkacak kadar işkembe ve nohut suyundan koyun, sirkeyi ekleyin. Birlikte yarım saat pişirip sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder