by Karbonkale

Tavuklu Tirit





















1 adet ekmek ve 1 adet tavuk
1 çorba kaşığı sıvı yağ ile 2 çorba kaşığı tereyağ
5 diş sarımsak ve 1 adet kuru soğan
3 tane çarliston biber ile 5 tane domates
1 çorba kaşığı domates salçası ve tuz

Üzerine;
3 çorba kaşığı tereyağ ve 2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kımızı biber ve 1 çorba kaşığı nane

Hazırlanışı
Tavuğu 8 su bardağı su ile içine 1 adet soğan ve 4 adet tane karabiber koyarak haşlayın,
Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, çarliston biber, sarımsak, tuz ve domatesi beraber soteleyin.
Salçayı ekleyip kavurun. Ekmekleri küp doğrayın (pide ya da yufka da olur) ve fırında kızartın.
Haşlanan tavuğun suyunu süzüp pişirilen domatesli sosa koyun ve bir taşım kaynatın.
Tavuk etlerini küçük parçalara bölün. Servis kaselerine sırasıyla ekmekleri, etin suyunu ve etleri koyun.
En üste yoğurt ekleyin ve kızdırılmış yağda nane ve pul biber sosunu üzerinde gezdirin.

Not
İstenirse 2 tane yumurtayı iyice çırparak et suyu ile ısıttıktan sonra tirite eklenebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder