by Karbonkale

Karnıyarık

















Malzemeler
1/2 kg patlıcan, 300 g kıyma, 1 soğan, 2 yeşil biber, 2 rendelenmiş domates, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 200 g rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, kımyon, kırmızı toz biber ve pul biber

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra iyice kurulayın. Ortasına derin bir çizik atın. Tavada yeteri kadar zeytin yağı ısıtın. Patlıcanların her tarafını kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Ayrı bir tavada yağı ısıtın. Kıymayı ilave edip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Son olarak domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan indirip ılıması için bekletin. Patlıcanları fırın kabına alın. Ortasını açıp içine harçları paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşarı ve fesleğen yapraklarını serpin. Bie çay bardağı sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Aubergine Split with Kaşar Chese

Ingredient
500 g aubergine, 300 g minced meat, 1 onion, 2 red peppers, 2 grated tomatoes, 2 tbsp olive oil, 200 g grated kaşar cheese (or mild cheddar),  salt, black pepper, cumin, powdered red pepper and red pepper flakes

for the dressing; 4-5 cherry domatoes, 1-2 springs fresh basil

Wash the aubergine and dry throughly after peeling in stripes. Make a deep cut lengthways down the middle. Head olive oil in a pan. Fry the aubergine on all sides and transfer onto a paper towel. Heat some olive oil in a seperate pan. Add the minced meat and roast. Add the finely chopped onions and peppers and saute until tender. Finally add the tomato, salt and spices. Remove from heat and leave to cool. Transfer the aubergine into an oven dish. Pour the mixture into the slits. Sprinkle with grated kaşar cheese and basil leaves. Add half a cup of hot water and cook in a preheated oven until golden. Serve hot.

0 yorum:

Yorum Gönder