by Karbonkale

Kestane Püresi


Kahvaltılık olarak sofralarda yer verilen kestane püresi. Kış gelince kestane bollaştı, yıllardır yediğiniz çikolata ezmelerinden vazgeçebilirsiniz. Ekmeğimizin üstünde kestane püresi.
Malzeme
600 gr kestane
1/2 su bardağı krema
1 adet vanilya çubuğu

3/4 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın

Yıkadığınız kestanelerin bir bıçak yardımıyla geniş kısımlarına çizik atın.
Yağlı bir kağıt üzerine dizdiğiniz kestaneleri, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra kabuklarını tek tek temizleyin. Çubuk vanilyanın orta kısmına çizik atın.
Bir tencereye aldığınız kestaneleri; su, toz şeker ve çubuk vanilya ilavesiyle suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Kestaneler yumuşayıp şerbet koyulaştığında çubuk vanilyayı çıkartın ve şerbetinde pişen kestaneleri soğumaya bırakın.

Krema ve tarçın ilave ederek blender da püre haline getirdiğiniz kestaneyi, kahvaltılık olarak ya da tatlı ve krema yapımında kullanabilirsiniz. Alternatif olarak su yerine süt kullanılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder