by Karbonkale

Miso Çorbası



















4 kişilik Malzeme
2 orta irilikte şalgam (küçük küpler halinde kesilmiş)
100/120 g taze mantar (sapları çıkarılmış) ve su
2/3 cm parça taze zerdeçal, (soyulmuş ve rendelenmiş) veya 1,5 çay kaşığı kurutulmuş zerdeçal
4-5 yemek kaşığı tatlı sarı miso ezmesi, 220 g soba erişte (noodle)
1/3 fincan ince doğranmış yeşil soğan, servis için

Hazırlanışı
1- Şalgam, mantar ve zerdeçalı büyük bir çorba kabına koyun, 4 su bardağı suyla ilave edin ve kaynatın. Ateşi kısın ve kaynatmaya devam edin, ardından şalgam yumuşayıncaya kadar kabaca 15 ila 18 dakika kadar pişirin. Başka bir kaba 4 çorba kaşığı miso ezmesi, çorba tenceresinden 1 su bardağı kepçe ile ekleyin ve çözünene kadar karıştırın. Karışımı çorba kabına geri alın, tadına bakın ve gerekirse su ya da daha fazla miso ekleyerek ayarlayın.

2- Ayrı bir tencerede kabaca 3 litre su kaynatın, erişteyi ekleyin ve paketin talimatlarına göre pişirin. Boşaltın ve soğuk suyla durulayın, gerekirse şehriyeyi ayırmak için parmaklarınızı kullanın.

3- Servis etmek için erişte çorbası kaselerine bölünür ve üstüne sebze ve et suyu konur. İnce dilimlenmiş soğan ve yeşillik serperek çorbayı tamamlayın.

4- Saklamak için kalan çorba ve erişteyi, bir kapta birleştirin. Yeniden ısıtmak için, çorbayı yavaşça istenilen sıcaklığa getirin; Çok hızlı ısıtılırsa, alev çok yüksek olursa misonun bir kısmı parçalanabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder