by Karbonkale

Fesleğen Pestosu

















Malzeme (6 porsiyonluk)
40 gr çam fıstığı
2 diş sarımsak
3 fıstık fesleğen
0.5 yemek kaşığı deniz tuzu
250 ml zeytinyağı
50 g parmesan

















1. Kızartma tavasına fıstıkları orta ateşte altın kahverengine kadar kavurun, bir tabak üzerine koyun ve soğumaya bırakın.

















2. Sarımsağı soyun ve kabaca doğrayın. Doğrayıcıya 75 g fesleğen yaprağı ilave ederek üzerine, tuz ve sarımsağı ekleyin.

















3. Doğrayıcıyı çalıştırp malzemeyi ince ince kıyın. 150 ml zeytinyağı ilave ederek ve iyice karıştırın.

















4. Kızarttığınız çam fıstığını ilave edin ve doğrayıcıyı tekrar çalıştırın.

















5. Rendelediğiniz Parmesanı ekleyin ve kaşıkla karıştırın.

6. Hazırladığınız pesto'yu temiz bir kavonoza alın, üst yüzeyini zeytinyağıyla örtün ve kapalı olarak buzdolabında saklamak şartıyla 3-4 aya kadar kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder