by Karbonkale

Vişneli yaprak sarması

















Malzeme
350 gr pirinç ve 350 gr salamura yaprak
4 soğan, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
½ demet taze nane ve ½ demet dereotu
25 gr dolmalık fıstık
150 gr vişne (donmuş veya taze)
1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar, tuz & karabiber

Yaprakları tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Eğer salamura yaprak kullanacaksanız yaprakları kaynar suya batırıp 2 dakika bekletip çıkarın. Pirinci yıkayın süzün. Nane, dereotu ve soğanları çok ince kıyın. Zeytinyağının 2/3’ünü bir tencereye alın, soğan ve fıstıkları beraberce pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Pirinci, limonu, şeker ve tuzu ekleyin biraz karıştırın. ½ su bardağı su ekleyip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çektirene kadar pişirin.

Suyunu çektikten sonra ince doğranmış nane ve dereotu ile karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Son olarak çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3’ünü ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Yaprakların içlerine 2 tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyup önce yanlarını kapatın ve sonra bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde sarın ve bir tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan Zeytinyağını ekleyip uygun büyüklükte bir tabak kapatın. Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Altını kapatın, kapağı yarı açık olarak dinlendirip soğutun. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Vişne taneleriyle beraber soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder