by Karbonkale

Kuzu burger


Bu tarifimiz oldukça basittir ve bir kalabalık bir grubu beslemek için kolaylıkla iki katına çıkarılabilir. Nane, maydanoz, frenk soğanı, dereotu ve fesleğen vb. elinizde bulunan taze otlar karışımını kullanın.

Biraz yumuşatmak ve yumuşatmak için ete bir miktar zeytinyağı eklenir. Yağsız kuzu nasıl olsa seviyorum ama ızgara için biraz yağ burger yumuşak ve sulu kalmasını sağlamak için yardımcı olur.

Malzeme
1 kilo kuzu kıyması
200 g beyaz peynir ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ince kıyılmış taze otlar (fesleğen, nane, maydanoz ve dereotu gibi),
1 diş sarımsak, kıyılmış, 3/4 çay kaşığı tuzu
1 büyük dilimlenmiş domatesve 4 burger ekmeği
servis için taze roka veya diğer yapraklı yeşillikler

Beyaz peynir ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir mutfak robotunda yaklaşık 2 dakika tamamen pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.

Orta boy bir kapta kuzu kıyması, taze otlar, sarımsak, tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını birleştirin ve iyice karıştırın. Dört adet kuzu köftesini şekillendirin.

Yüksek ateşte pişene kadar ızgara yapın.
Burgerleri ızgaradan çıkarın ve bir kenara koyun.

Burger dinlenirken kalan zeytinyağlı domatesleri fırçalayın ve ızgaraya yerleştirin. Kömür izleri ortaya çıkıncaya kadar ızgara yapın. Çörekler kızarana kadar kızartın, sonra çırpılmış beyazpeyniri her iki yarıya da sürün. Kuzu burgeri yerleştirip ızgara domates ve taze roka ile doldurun.

0 yorum:

Yorum Gönder