6 kişilik - 30 dakika
1 kg karışık ot
(2/3 parmak kalınlığında doğranmış, ebegümeci, ısırgan, radika, arapsaçı,
yabanı sarımsak, kuzu kulağı ve gelincik)
3 çorba kaşığı pirinç
1 yemeklik doğranmış büyük soğan
1-2 diş ince doğranmışsarımsak
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yerel pazarlardan bulacağınız otları ayıklayıp bol su ile beş altı defa yıkayın. Yeteri miktar sirke ilave edilmiş son suyunda yarım saat bekletin.
Bir tencereye soğanı, zeytinyağını, 1 çay bardağı suyu ve yeteri kadar tuzunu ilave ederek 6-7 dakika orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine yıkadığınız otları ve sarımsağı ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pismeye bırakın. Beş dakika sonra tuzunu kontrol ederek pirinçleri ekleyin. Yaklaşık 15 dakika pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte devam edin.
Aysel Cömert
0 yorum:
Yorum Gönder