by Karbonkale

Patatesli balık tart


















Malzemeler:
500 gram somon balığı ve 8 adet orta boy patates
1 su bardağı kaşar peynir
1 çay bardağı kadar zeytinyağ
1 tatlı kaşığı hardal ve bir limonun suyu
1 dal kereviz sapı ve 2 adet orta boy havuç
5-6 dal dereotu
bolca taze çekilmiş karabiber ve deniz tuzu

Hazırlama:
Patatesleri küçük küpler halinde doğradıktan sonra bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patatesleri iyice süzerek birkaç dakika kurumasını bekleyin. Ezici ile püre haline getirdikten sonra bolca karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayarak kenarda beklemeye bırakın.

Patatesleri hazırlarken somonları buharda 5-6 dakika kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra derisini ve varsa kılçıklarını temizleyin. Birer lokmalık parçalar halinde doğrayın. Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin, dereotu ve kereviz sapını incecik doğrayın, hepsini doğranmış somonların içine ilave edin. Bolca karabiber, yeteri kadar tuz, limon suyu ve hardalı da ekleyerek hepsini nazikçe karıştırın.

Bir fırın kabını çok az zeytinyağı ile yağladıktan sonra içine somonlu karışımı dökün. Üstüne hazırladığınız patates püresini yerleştirin. 200 derecede üst kısmı altın sarısı olana kadar pişirin.

Somon balığı yerine beyaz etli her türlü balık kullanılabilir. Eğer elinizde varsa yarı yarıya olacak şekilde balık ve yengeç etini bir arada kullanabilirsiniz.

Patatesli balık tartı yanında bol salata veya buharda pişmiş mevsim sebzeleriyle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder