by Karbonkale

Şevket-i bostan Salata

Şevket-i Bostan
















Ege pazarlarında mevsiminde satılan şevket-i bostan topraktan çıkarması ve sonrasında temizleme aşamalarının zorluğu nedeniyle biraz pahalı olsa da her zaman alıcı buluyor. Şevket-i bostanın genellikle kuzu eti ile yemeği yapılır ama et sevmeyenler salatasını veya pirinçli yemeğini tercih ediyorlar. Beyaz kök kısmı biraz sert olunca pişmesi de uzun sürdüğünden kök kısımlarını yumuşayana kadar pişirip, yeşil kısımlarını daha sonra eklemek suretiyle pişirilir.

Malzemeler
Yarım kilo şevket-i bostan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu ve bir tatlı kaşığı tuz

Taze uçları, yeşil kısımları kesilir.
Ayıklandıktan sonra akan bol su altında iyice yıkanır.
Derin bir tencerede, bol kaynar su içinde beyaz kök kısımları yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Beyaz kök kısımları piştikten sonra, yeşil kısımları da eklenip pişirilir.
Sonra suyu süzülen şevket-i bostanlar servis tabağına alınır.
Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz çırpılarak yapılan sos gezdirilir.
İstenirse bir iki diş sarımsak da eklenebilir.
Ilık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder