4 kişilik, 25 dak., 635 kalori,
600 gr. beyaz turp, 10 gr. tatlı hardal
30 ml. beyaz şarap sirkesi, 50 ml. zeytinyağı
150 gr. salatalık turşusu, 1/2 demet frenk soğanı
200 gr. yoğurt, 10 gr. kapari
4 dil balığı filetosu (600 gr.derisiz)
10 ml. limon suyu, 2 adet yumurta
20 gr. krema, 50 gr. un
180 gr. galeta unu, 100 ml. sıvı yağ
tere, tuz ve karabiber
"Balık
pişirirken... Kullandığınız beyaz etli balıkların kafa ve kılçıklarını
strech folyoya iyice sarıp dondurun. Bunları balık suyu yapacağınız
zaman çözdürüp kullanabilirsiniz. Donmuş balık satın alıyorsanız,
balığın tamamen kokusuz olup olmadığını kontrol edin. Balıkların
üzerinde hiçbir leke bulunmamalıdır. Bu lekeler genellikle derin
dondurma işleminde bir hata olduğuna işaret eder."
Turpu soyun, rendenin kesici tarafıyla çok ince dilimlere kesip tuzlayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 10 dakika bekletin. Hardalı, sirkeyi ve zeytinyağını karıştırın. İnce kıyılmış tere yaprakları, tuz ve biber ile tatlandırın.
Turpu soyun, rendenin kesici tarafıyla çok ince dilimlere kesip tuzlayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 10 dakika bekletin. Hardalı, sirkeyi ve zeytinyağını karıştırın. İnce kıyılmış tere yaprakları, tuz ve biber ile tatlandırın.
Turşuyu mutfak robotunda küçük parçalara
ayırın. Frenk soğanını ince halka doğrayın. Sonra her ikisini de yoğurt
ve kapari ile karıştırın. Tuz ve biber ekin.
Balıklara
limon suyu sürüp tuz, biber ekin. Yumurtaları krema ile çırpın.
Filetoları ilk önce una bulayın, fazlasını silkeleyin. Sonra yumurtaya,
ardından da galeta ununa bulayın.
Yağı 2 ayrı tavada
kızdırın. Şinitzelleri her iki tarafları da altın sarısı oluncaya kadar
2’şer dakika kızartıp kağıt havluya alın. Turpları zedelemeden sularını
sıkıp hardallı sos ile karıştırın. Balıkları, salata ve yoğurt sosuyla
servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder