2 adet tavuk göğsü, 3 adet ayıklanmış nar
1 su bardağı nar suyu, 1 su bardağı tavuk suyu
2 adet kabuk tarçın, 4 yemek kaşığı ceviz içi
1 yemek kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Tavuklar
yağda veya fırında 10 dakika kadar kızartılıp kenara alınır. Tencerede
tavuk suyu ve nar suyu birleştirilip kaynatılır. Ayıklanmış nar taneleri
bir tülbentte bohça yapılır, kaynayan karışıma bırakılır. Beraberinde
kabuk tarçın, ceviz içi, tuz ve karabiber eklenir, 4 -5 dakika
kaynatılır. Kızaran tavuk göğsü bu karışımın içine ilave edilir, kısık
ateşte 8-10 dakika pişirilir. Tavuklar pişince servis kabına sade pilav
konur. Üzerine tavuk göğsü dilimlenerek dizilir. Tülbentli bohça
içindeki nar taneleri serpiştirip ve kabuk tarçınlar yanına bırakılırak
servis edilir.
Vedat BAŞARAN, Ender DURMAZ, Skylife, Türk Hava Yolları, Şubat 2008
0 yorum:
Yorum Gönder