by Karbonkale

Klepa














1 adet yumurta, 2 su bardağı un
1/2 su bardağı su ve tuz

İç malzeme
125 g kıyma,
1 baş rendelenmiş soğan ve karabiber

Üzeri için
1/2 kg yoğurt, 4 diş dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı, kırmızıbiber

Hazırlanışı
Kıymaya soğan, tuz ve karabiberi katıp içi hazırlayın. Bir kapta un, tuz, yumurta ve su ile bir topak oluşturun. Oklava ile un serperek kalınca bir yufka açın, beş santimetrelik kareler halinde kesin. Bir tencereye yaklaşık bir litre su doldurun, tuz atın. Hamurdan karelerin içine kıyma parçacıklarını dizin ve kareleri üçgen biçiminde kapatın. Kapatma işlemi bittiğinde kaynayan suya hamurları atın,

20 dakika pişirin. Süzdürerek alıp tabaklara servis yapın. Üzerine yoğurdu koyun. Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp yemeğin üzerine dökün.

Boşnak Yemekleri, Selma Peşteli

0 yorum:

Yorum Gönder