by Karbonkale

Güveçte Barbunya















4 kişilik
8 adet orta boy barbunya balığı (800 g)
4 adet orta boy domates, 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
2 adet dolmalık biber, 1 baş ince kıyılmış kuru soğan
2 adet defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biberiye, 1 bağ tere yaprağı
1 limon ve 1/4 çorba kaşığı tuz

Yapılışı
Barbunyaların karnını tam yarmadan temizleyin. Dibiniyağladığınız güveçe sırayla dizin.
Kabuklarını soyup çekirdeklerinitemizlediğiniz domatesleri ince ince doğrayın. Dolmalık biberin saplarını ve çekirdeklerinin çıkardıktan sonra enine ince ince doğrayın.

Limonun kabuğunu soyduktan sonra iç zarını ve çekirdeklerini ayıklayın ve lımonu dilimleyin.
Dibi çukur bir tencerede yağı kızdırıp soğanları bir dakika kadar soteleyin. Önce biberi ekleyip karıştırın. Ardından dometesi defne yaprağını ve tuzunu ekleyerek 5 dakika pişirin.

Güveçteki barbunya balıklarının üzerine tere yapraklarını ve biberiyeyi serpin. Limonları dizin. Domatesli harcı üzerine yayıp zeytinleri harcın üzerine dizin.
Sonra güveci orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika tutun. Balığı aynı güveçlerle servise çıkarın.

0 yorum:

Yorum Gönder