by Karbonkale

Shiitake Sosu

Çoklu kullanımlara sahip Aromatik Shiitake mantar sosu. Tüm arkadaşlarım ve ailelerim arasında popülerlik kazanan bu shiitake mantar sosunu tanıtmayı çok seviyorum. Aylar önce güveç dip sosunun mantar sosuyla ilgili sorular almıştım . Şehrimdeki güveç restoranlarının çoğunda en popüler soslardan biri oldu. Güveç dip sosunun yanı sıra bu sosu ekmeğin üzerine de sürebilirsiniz, eriştelerin üzerine sürebilirsiniz, ızgara tofu ve sebzelerde de kullanabilirsiniz. Özellikle birkaç günlük kombinasyondan sonra buna inanmak çok güzel.
  1. Bu sos, su içeriği pişirildiği sürece yaklaşık 2 hafta saklanabileceğinden daha büyük partiler yapılabilir.
  2. Köklerin tamamını kesmeyin. Daha çiğneme dokusunun korunmasına yardımcı olurlar.
  3. Sosu daha uzun süre saklamanız gerekiyorsa daha fazla yağ ekleyin ve yağın yüzeyi kapladığından emin olun. Havadan izolasyon bakterilerin önlenmesine yardımcı olabilir.


















Talimatlar

Shiitake mantarının en ucunu kesin ancak tabanını koruyun.
Temizledikten sonra iyice süzün. Mantarları büyük parçalara ayırın ve bir karıştırıcıya koyun. 8 ila 10 saniye duraklayarak karıştırın. Büyük bir miktarsa, bu adımı birkaç parti halinde tamamlayın.



















Sarımsak, zencefil, arpacık soğanı ve yeşil soğanı birlikte karıştırın.
Yaklaşık 1 bardak yağı wok'ta ısıtın ve ardından doubanjiang'ı yavaş ateşte yağ kırmızıya dönene kadar kızartın. Tabanın yapışkan olmasını önlemek için işlem sırasında karıştırmaya devam edin. Daha sonra sarımsak, zencefil, arpacık soğanı ve yeşil soğanı koyup yavaş ateşte aroması çıkana kadar kızartın.



















Mantarı içine yerleştirin ve bu süreçte sabırlı olun. Mantarlar küçülene ve rengi koyulaşana kadar 10-15 dakika kadar kızartmaya devam edin . İçeriğin çok kuru olduğunu düşünüyorsanız, gerektiğinde yanmayı önlemek için wok'un kenarlarına biraz yağ dökün. Yağ tekrar berraklaşana kadar karıştırarak kızartmak, bu da artık suyun dahil olduğunu gösterir.

Sarımsak, zencefil, arpacık soğanı ve yeşil soğanı birlikte karıştırın.
Yaklaşık 1 bardak yağı wok'ta ısıtın ve ardından doubanjiang'ı yavaş ateşte yağ kırmızıya dönene kadar kızartın. Tabanın yapışkan olmasını önlemek için işlem sırasında karıştırmaya devam edin. Daha sonra sarımsak, zencefil, arpacık soğanı ve yeşil soğanı koyup yavaş ateşte aroması çıkana kadar kızartın.



















Mantarı içine yerleştirin ve bu süreçte sabırlı olun. Mantarlar küçülene ve rengi koyulaşana kadar 10-15 dakika kadar kızartmaya devam edin . İçeriğin çok kuru olduğunu düşünüyorsanız, gerektiğinde yanmayı önlemek için wok'un kenarlarına biraz yağ dökün. Yağ tekrar berraklaşana kadar karıştırarak kızartmak , bu da artık suyun dahil olduğunu gösterir.

Kimyon tozu, kırmızı biber, şeker, hafif soya sosu ekleyin. 3-5 dakika ısıtmaya devam edin. Daha sonra kavrulmuş susam tohumlarını ve kavrulmuş fıstıkları ekleyin (diğer kavrulmuş fındıklar da işe yarar).
Soğutun ve ardından hava geçirmez bir kapta saklayın. Yemeden önce 1 veya 2 gün bekletin. Böylece tatlar iyi bir şekilde birleşebilir.


İçindekiler
1000 gr şitake mantarı
1,5 su bardağı sıvı yağ (partiler halinde kullanıldı)
4 diş sarımsak
1 başparmak zencefil
2 yeşil soğan, sadece beyaz kısmı
3 arpacık
2 yemek kaşığı. doubanjiang
1 yemek kaşığı. Kimyon tozu
1 yemek kaşığı. biber tozu, daha hafif bir versiyon için Kore biber tozunu kullanabilirsiniz
1 çay kaşığı. şeker
1 yemek kaşığı. hafif soya sosu
¼ bardak kavrulmuş susam
½ su bardağı kavrulmuş fıstık

Hazırlama
  1. Shiitake mantarının en ucunu kesin ancak tabanını koruyun.
  2. Temizledikten sonra iyice süzün. Mantarları büyük parçalara ayırın ve bir karıştırıcıya koyun. 8 ila 10 saniye duraklayarak karıştırın. Büyük bir miktarsa, bu adımı birkaç parti halinde tamamlayın.
  3. Sarımsak, zencefil, arpacık soğanı ve yeşil soğanı birlikte karıştırın.
  4. Yaklaşık 1 bardak yağı wok'ta ısıtın ve ardından doubanjiang'ı yavaş ateşte yağ kırmızıya dönene kadar kızartın. Tabanın yapışkan olmasını önlemek için işlem sırasında karıştırmaya devam edin. Daha sonra sarımsak, zencefil, arpacık soğanı ve yeşil soğanı koyup yavaş ateşte aroması çıkana kadar kızartın.
  5. Mantarı içine yerleştirin ve bu süreçte sabırlı olun. Mantarlar küçülene ve rengi koyulaşana kadar 10 ila 15 dakika kadar kızartmaya devam edin. İçeriğin çok kuru olduğunu düşünüyorsanız, başlangıçta yanmayı önlemek için wok'un kenarlarına biraz yağ dökün. Yağ berraklaşana kadar karıştırarak kızartmak, bu da artık suyun dahil olduğunu gösterir.
  6. Kimyon tozu, kırmızı biber tozu, şeker ve hafif soya sosunu ekleyin. Kavrulmuş susam tohumlarını ve kavrulmuş fıstıkları ekleyin (diğer kavrulmuş fındıklar da işe yarar). 5-8 dakika pişirmeye devam edin.
  7. Soğutun ve ardından hava geçirmez bir kapta saklayın. Yemeden önce 1 veya 2 gün bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder