UNESCO’nun,
Bu lezzeti korumamız lazım.
dediği Tavuklu Nohutlu Keşkek tarifi ile karşınızdayız.
Malzemelerde neler var?
Nasıl hazırlarım?
1- Buğdayı ve nohutları bir gece önceden tencerede ıslatın.
2- Tavuk etini ve bir su bardağı nohudu tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip ocağa alın. Suyun üzerinde biriken köpüğü kaşıkla toplayın. Tuzunu ayarlayıp haşlamaya bırakın.
Malzemelerde neler var?
- 500 gr. tavuk but kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı buğday
- 1,5 su bardağı nohut
- 1 çay kaşığı karabiber (silme)
- 3 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 avuç ceviz
Nasıl hazırlarım?
1- Buğdayı ve nohutları bir gece önceden tencerede ıslatın.
2- Tavuk etini ve bir su bardağı nohudu tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip ocağa alın. Suyun üzerinde biriken köpüğü kaşıkla toplayın. Tuzunu ayarlayıp haşlamaya bırakın.
3- 30 dakika kadar kısık ateşte haşlayıp ocaktan alın.
4- İnce doğranmış kuru soğanı ve pişen etin üzerine ilave edin. Kısık ateşe alıp malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
4- İnce doğranmış kuru soğanı ve pişen etin üzerine ilave edin. Kısık ateşe alıp malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
5- Tavuk etini yemeğin içinden çıkarıp kemiklerinden ayırıp didikleyin. Keşkek karışımını tekrar tencereye alın. Tokmakla veya bir kepçe yardımıyla iyice kıvam alana kadar dövün.
6- Cevizi iri parçalar halinde rondoda çekin.
6- Cevizi iri parçalar halinde rondoda çekin.
7- Zeytinyağını ısıtın. Önce kalan haşlanmış nohutları yağda rengi dönene kadar çevirin. Ardından pul biberi ve çektiğiniz cevizleri ekleyin.
Sıcak keşkeği tabaklara alıp üzerine hazırladığınız nohutlu cevizli zeytinyağı sosunu gezdirip servis yapın.
Sıcak keşkeği tabaklara alıp üzerine hazırladığınız nohutlu cevizli zeytinyağı sosunu gezdirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder