by Karbonkale

Mutfağa Güneşİ getİren 1 Akdenİz tarİflerİ

Hayatınıza biraz güneş ışığı katmanın yollarını arıyorsanız, lezzetli bir Akdeniz yemeği pişirmekten daha iyi bir şey yoktur.

İster tatilde yediğiniz bir yemeği yeniden canlandırın, ister yaz tadında bir yemek pişirin, yemekler inanılmaz derecede kışkırtıcı olabilir. Ayrıca, Akdeniz mutfağının en güzel yanı, genellikle sağlıklı olması ve ruh halinizi ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilmesidir .

Öyleyse, biraz güneşe ihtiyacınız varsa, daha fazla aramayın. İşte gününüzü aydınlatacak Akdeniz tarifleri.

Patlıcan Parmigiana



Eğer İtalyan mutfağını seviyorsanız, patlıcan parmigiana'sına -ya da İtalyanca adıyla melanzane alla parmigiana'ya- aşina olma ihtimaliniz yüksek.

İtalya'nın güney bölgeleri (Calabriya, Apulia, Campania ve Sicilya) bu yemeğin yapımına el atmış olsa da, günümüzde ülke genelinde tüketiliyor ve İngiltere ile ABD'de de inanılmaz derecede popüler.

Parmigiana, domates ve patlıcan gibi taze yaz malzemeleriyle yapılsa da soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, rahatlatıcı bir yemektir.

Kızarmış patlıcan dilimlerinin zengin domates sosu, mozzarella ve parmesan peyniriyle katmanlar halinde dizilmesi ve ardından fırınlanmasıyla yapılır. Lazanyanın daha hafif bir versiyonu gibidir ve makarna yapraklarının yerine patlıcan kullanılır. Bazı versiyonlarında ekstra vitamin dozu için kabak dilimleri de bulunur.

Gerçek patlıcan parmesanı yapmak için aşağıdaki tarifi deneyin:

Melanzane alla parmigiana , fırından yeni çıkmış, erimiş haldeyken, belirgin yaz havası taşıyan malzeme listesine rağmen, Napoli'nin Ağustos ayından ziyade İngiliz kışına daha uygun görünen, nefis ve iç ısıtan yemeklerden biridir. Hafifçe veya tamamen soğumaya bırakıldığında, lezzetli bir vejetaryen ana yemek, başlangıç, garnitür veya antipasto olur; hatta İtalya'da plajlarda popüler bir sandviç malzemesidir.

Hazırlık 10 dk
Tuz 30 dk
Pişirme 1 saat 30 dk
Ana yemek veya başlangıç ​​olarak 4-6 kişilik 1

½ kg patlıcan
İnce tuz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı, ayrıca yağlamak ve kızartmak için ekstra
2 x 400 gr konserve kaliteli domates, doğranmış veya bütün
150 ml kırmızı şarap
1 tutam şeker
½ çay kaşığı kuru kekik
200 gr mozzarella (7. adıma bakın)
125 gr parmesan (7. adıma bakın)
50 gr ekmek kırıntısı
1 avuç fesleğen yaprağı (isteğe bağlı)

1. Patlıcanları dilimleyin ve tuzlayın
Çoğu ticari patlıcan çeşidinin acılığı giderilmiş olsa da, vaktiniz varsa tuzlamakta fayda var; tuzlamanın, patlıcanların emdiği yağ miktarını azalttığı ve yemeğin hem içten hem de dıştan lezzetlenmesini sağladığı söylenir. Patlıcanları uzunlamasına incecik (yaklaşık ½ cm kalınlığında) dilimleyin, üzerine tuz serpin ve süzgeçte 30 dakika süzülmeye bırakın.

2. Domates sosunu hazırlayın
Bu arada, sarımsakları soyup ezin. Orta boy bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın, sarımsakları bir dakika kadar, kokusu çıkana kadar ama kahverengileşmeden kavurun, ardından domatesleri ve şarabı ekleyin. Tencereyi kaynatın ve eğer konserve domates kullandıysanız, iyice ezerek püre haline getirin.

3. Sosu pişirin, ardından püre haline getirin
Sos hafifçe kaynayana kadar ocağın altını kısın, ardından bir tutam şeker, biraz tuz ve kekik ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 45 dakika boyunca hafifçe kaynamaya bırakın. Sosu pürüzsüz olana kadar püre haline getirin (bu isteğe bağlıdır, ancak daha uzun süre dayanır, bu yüzden bir çubuk blender veya benzeri bir şeyiniz varsa, çabaya değer).

4. Tuzlu patlıcanları yıkayın
Fırını 180C'ye (fanlı fırın 160C)/350F/gaz 4'e ısıtın. Patlıcanları soğuk suyun altında durulayın ve ne kadar sağlıklı hissettiğinize karar verirken en azından yarısını bir mutfak havlusu veya kağıt havluyla kurulayın: Eğer patlıcanların yarısını haşlayarak birkaç kalori tasarrufu yapmak istiyorsanız, orada durun; eğer hepsini kızartmayı düşünüyorsanız, kalanını kurulayın ve 6. adıma geçin.

5. Daha sonra haşlayın…
Eğer haşlamayı tercih edecekseniz, büyük bir tencerede suyu kaynatın, kurutmakla uğraşmadığınız yıkanmış patlıcan dilimlerini ekleyin, iki dakika pişirin, sonra çıkarıp iyice kurulayın (üzgünüm, bu kısmı atlayamazsınız). Geri kalanını kızartırken kenara alın.

6 … ve/veya kızartmak
Bir tavaya yağ koyun (ben zeytinyağı kullanıyorum ama çoğu yağ işe yarar) ve yüksek ateşe koyun.

Kalan patlıcan dilimlerini (daha önce haşlamadıysanız hepsini) tek kat halinde, gerekirse gruplar halinde, her iki tarafı da kızarana kadar kızartın. Pişen dilimleri kağıt havlu üzerine alın.

7. Peynirleri hazırlayın
Mozzarellayı incecik dilimleyin (bence mozzarellayı pişirmek en iyisi, ama tazesini de kullanabilirsiniz) ve parmesanı rendeleyin (grana padano veya pecorino gibi başka sert peynirler de kullanılabilir; bazıları yemeğin isminin peynirle alakası olmadığını söylüyor). Üzeri için biraz parmesan ayırın.

8. Bir fırın kabına koyun



Orta boy bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve tabanına ince bir tabaka halinde domates sosu sürün.

Üzerine patlıcanları sıkıca yerleştirerek bir kat patlıcan koyun, ardından bir kat mozzarella peyniri, parmesan peyniri ve baharatlarla kaplayın. Tüm patlıcanlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve son olarak bir kat domates sosu ekleyin (not: hepsine ihtiyacınız olmayabilir, fazla sosu makarna için saklayın).

9. Bitirin ve ardından pişirin
Ekmek kırıntılarını biraz zeytinyağı ve kalan parmesan peyniriyle harmanlayıp yemeğin üzerine serpin.

Üzeri kabarana ve kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından hafifçe veya isterseniz tamamen soğumaya bırakın. Servis etmeden önce, kullanıyorsanız, üzerine taze fesleğen serpin. (Not: Parmesan peyniri tekrar ısıtıldığında çok iyi sonuç verir, ancak tekrar ısıttığınızda üstünün yanmasını önlemek için folyo veya benzeri bir şeyle örtün.)


0 yorum:

Yorum Gönder