Malzeme
30 g kuru soğan,
100 g risotto pirinci (Riso Acquarello),
1 adet defne yaprağı,
10 ml beyaz şarap,
20 g taze kekik, 5 g tuz,
2 g tane karabiber, 3 g beyaz trüf yağı,
15 g Parmigiano reggiano,
10 g zeytinyağı, 10 g tereyağı,
10 g castelmagno peyniri, 1 lt sebze suyu ( havuç, kereviz, soğan)
10 g beyaz trüf mantarı
Hazırlanışı
Derin bir tavada ince doğranmış kuru soğan, zeytinyağı ve defne yaprağı ile beraber pirinci kısık ateşte 3-4 dakika soteleyin. Sonra beyaz şarabı ilave ederek 2 dakika pişirin. Orta ateşe gelerek sotelediğiniz pirince 1 kepçe önceden hazırlanan sıcak sebze suyunu ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Pirinçler suyunu çektiğinde 1 kepçe daha ilave edin. Aynı işlemi 4-5 defa tekrarlayın. Pirinçler istediğiniz pişme kıvamına geldiğinde ateşi kısarak tereyağını katın. Tereyağı eridikten sonra ateşi kapatıp parmesan, taze kekik ve trüf yağını ilave edip tekrar karıştırın. Risottonuz hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder