Tereyagında Denizkestanesi
İç Malzemesi
2 çay kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı tereyağı,
1 su bardağı krema, 2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber, 1 adet limon ve 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler
8 adet denizkestanesi ve 1 adet limon
Yapılışı
Kestaneleri güzelce yıkadıktan sonra ince bir bıçak yardımı ile ağzı açılır ve içi boşaltılır. İçinden çıkan turuncu renkli kısımlar tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Küçük bir derin tavanın içerisine zeytinyağı ve tereyağı ilave edildikten sonra sarımsak iyice kavrulur. Sonra kremayı eklenip tuzu ve biberi katılır. Karışım kaynamaya başlayınca daha önceden temizlenen kestanelerin içine doldurulur ve tuzlu suda bekletilen turuncu denizkestanesi parçaları üzerine konarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder