Coca-Cola, Pepsi gibi küresel firmaların distribütörü olan Prodalim Group'un CEO'su, tadı doğal versiyonu kadar güzel olan düşük şekerli bir meyve suyu üretme arayışını takip etmekteydi.
Geçtiğimiz yaz aylarında CEO Berezovsky, tadına zarar vermeden doğal olarak sıkılmış portakal suyunda bulunan şekerin yüzde 50'sini çıkaran yeni bir teknolojiye sahip küçük bir İsrail şirketi; BlueTree Technologies tarafından üretilen 100 milyon litre meyve suyunu dağıtmak için multi-milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı .
Berezovsky,
BlueTree, şekeri azaltmanıza ve tadı korumanıza izin veren harika bir teknoloji icat etti.
Farklı teknolojiler tarafından yapılan birçok azaltılmış şekerli meyve suyundan numune aldık.
Sonunda portakal suyunun tadı güzel değilse kimse içmeyecek tahmin edeceğiniz üzere.
diyor.
Kuzey İsrail'deki Fresh Start FoodTech inkübatörüne dayanan BlueTree'nin kurucusu Yuval Klein, her yıl dünya çapında 17 milyar litreden - her yıl yüzde 5 büyüyen yıllık 30 milyar dolarlık bir pazar - fazla portakal suyunun sıkıldığını söylüyor .
C vitamini ve faydalı besinler açısından zengin olmasına rağmen meyve suları, yüksek miktarda doğal şeker içerir ve bu da sağlık açısından yararlarının önüne geçebilir.
Süper Besin
Klein,
Bazen doğa düşündüğümüz kadar sağlıklı olmayabilir ve onu kendi ihtiyaçlarımıza göre düzenlemek ihtiyacı gerektirir,
diyor.
Doğal portakal suyunun içinde pek çok güzel şey var, ancak şeker içeriği düşük olsa süper bir besin olacak. Korona virüsten ölenlerle aynı sayı olan yaklaşık beş milyon insan her yıl obeziteden ölüyor.
Diyor be bunun çoğu da aşırı şekerden kaynaklanıyor.
Meyve suyundaki şeker de dahil olmak üzere yediğimiz şekerin çoğu kansere neden olabilir. Giderek daha fazla ülke yüksek şekerli içeceklere vergi uyguluyor.
diye ekliyor.
BlueTree ilk prototipini ile günde 50 litreye kadar üretim yapıyor. Şirket ayrıca İsrailli bir meşrubat üreticisi olan Priniv ile bir sözleşme imzaladı. Şirket, ilk satışlarını 2022'de görmeyi umuyor.
Meyve suyunun kimyasal yapısını değiştiren enzimler kullanan diğer şeker azaltma yöntemlerinden farklı olarak BlueTree, doğal olarak oluşan bir bileşiğe dayanan bir teknoloji kullanır. Meyve suyu sıkıldıktan hemen sonra süzülür ve basitçe şekeri çıkaran bileşiğin üzerinden geçirilir.
% Yüz Doğal
Rakiplerimizden tamamen farklı bir şey yapıyoruz. Şekeri fiziksel olarak uzaklaştıran tek işlem bizimki. Herhangi bir meyve kaybı, seyreltme ve tat kaybı yok
diyor Klein.
Bunu daha önce kimse yapmadı. Sonuç, hepimizin şişelerde içtiği portakal suyunun şekeri azaltılmış bir versiyonudur. Taze, %100 doğal ama daha az şekerli.
Meyve suyundaki şekerin yüzde ellisi, kahvenize koyduğunuz beyaz şeker gibi sakkarozdur. Bileşiğimize yapışıyor ve meyve suyu sakaroz molekülü olmadan akıyor,
diye açıklıyor Klein.
Yalnızca sakkarozu çıkarır ve glikozu ve diğer molekülleri yalnız bırakır.
Portakal suyu, portakallara bağlı olarak genellikle yüzde 9 ila 12 arasında şeker içerir. BlueTree sonunda yüzde 4,5'e ulaşmayı umuyor. Yüzde 30 daha az şekerle meyve suyunun taze kaldığını, portakal suyu gibi hissettirdiğini, yine de çok lezzetli olduğunu biliyoruz ve ürün doğaldır,
diyor Klein.
Testlerde, ankete katılan tüketicilerin yarısı, koku, doku veya içecekte hiçbir fark görmezken, yüzde 30 daha az şekerli portakal suyunu tercih ettiklerini bildirdi.
Teknoloji ticari ölçekte başarılı olursa, diğer içeceklerdeki fazla şekeri azaltmak ve sütten laktozu çıkarmak için de kullanılabilir.
Klein, gezegen genelinde yükselen sıcaklıkların üzümlere daha yüksek bir şeker içeriği verdiğini ve bunun da yüksek alkol içeriğine sahip şaraba yol açtığını belirtiyor. Bağ sahipleri, şarabı fermente etmeden ve alkole dönüşmeden önce şarabın şeker içeriğini azaltmak için teknolojinin kullanılıp kullanılamayacağını sormak için BlueTree'ye döndüler.
Klein,
Doğanın tüm sıvılarındaki şekeri azaltarak dünyayı daha iyi hale getirme şansımız var
diyor.
0 yorum:
Yorum Gönder