Yarım kg kuzu kuşbaşı, 2 ayva
2 yemek kaşığı çam fıstığı, 1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pul biber, yarım çay kaşığı yenibahar
1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı sıcak su ve 1 çay bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eriterek üzerine çam fıstığı ekleyip hafifçe kavurun.
Doğradığınız soğanı ekleyip soteleyerek devam edin.
Tavla zarı boyutunda doğranan kuzu etini ekleyip karıştırın.
Etiniz hafif pişinceye kadar soteleyin sonra ocaktan alarak üzerine tuz ve baharatı ilave edin.
Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra ikiye kesin ve çekirdekli bölümünü temizleyin.
Daha önce hazırladığınız harcı içi oyulmuş ayvalara paylaştırın ve fırın kabına dizin.
Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını paylaştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrıca pişmeye yakın folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından dışarı alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder