by Karbonkale

Somon Ceviche


Peru mutfağının önemli tatlarından olan ceviche, balık ve ahtapot gibi deniz ürünlerinin asitte bekletilerek pişirilme usulüne verilen isimdir. Mevsiminde bol bulunan deniz ürünleri zahmetsiz bir pişirme tekniği ile hazırlanıyor.
Orijinal reçetelerde zeytinyağı bulunmuyor ancak biz ilave ettik. Lezzetli bir atıştırmalık/meze olan ceviche yapımı biraz daha basit hale geldi.

Malzemeler
500 gram somon fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 adet limon suyu
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet küçük boy acı kırmızı biber
1/2 demet taze kişniş, 1 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz ve 1/2 çay kaşığı tuz

Limon suyu ve zeytinyağının asidiyle pişirilen ince ince dilimlenmiş somon filetolarını, tuzlu suda ovup duruladıktan sonra ceviche hazırlamaya başlayabilirsiniz. Taze sıkılmış limon suyu miktarının karıştırma kabında somonların seviyesine denk gelmesi gerekiyor.

Ayıklanmış olan somon filetoyu, ince ve küçük parçalar halinde dilimleyin.
Taze kişniş ve maydanozun sadece yapraklarını incecik kıyarak sarımsağı rendeleyin. Çekirdeklerini çıkardığınız küçük boy acı kırmızı biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Cam karıştırma kabına aldığınız somon parçalarını taze limon suyu ve zeytinyağı ile harmanlayın.
Kıyılmış yeşillikler rendelenmiş sarımsak, doğranmış acı kırmızı biber ve tuzu eklediğiniz ceviche karışımını en az 30 dk buzdolabında bekletin.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanı servis tabağına aldığınız somon ceviche ile birlikte servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder