by Karbonkale

Corvus

















Temel ihtiyaçların başında gelenlerden biri; gıdalar, yemek, mutfak kültürü, gurme ve gurme turizmi... ilgimiz var seviyoruz, ilgili olanı da seviyoruz, diyerek başlayalım. 
O vakit neden az çorba ismini verdik buraya? Biraz aşk lezzeti biraz kültür dumanı buluyorsunuz onda...

Reşit Soley'den söz edeceğim bugün. Ama ben kendisini tanımam. Nasıl olacak derseniz, sosyal medyada tanıdım mimar Reşit Soley'i, bir nevi sanal arkadaş. Dediğim gibi kişisel olarak tanımam. Belki yolum Bozcaada'ya düşerse tanışabiliriz.

Onu ilk kez, mimarlığı bıraktı, Bozcaada'daki Tekel şarap tesisini satın aldı haberleriyle fark ettim. Günümüze gelen süreç içinde Corvus markasını yarattı. Bakın kendisi nasıl anlatmış Corvus hikayesini;




















Tam 14 yıl, yüreğime düşen; düş
bugün seslendirildi aileme, tam ondört yıl önce, 2002
ve başladı.....Corvus


Hesap vermek lazım ...kendine ve sevenlerine
bilginin ve görgünün yokluğunda atılan ilk adımlar bir tasarımcı paletinde şekillendi.
Geleneksele saygıda kusur etmeden, ama onun şemsiyesinde, gölgede oturmayı hiç kabul etmeden, bozcaada' nın inanılmaz mikroklimasını arkamıza alarak yürüdük.
Anlamazdım, hem de hiç...ne ekmekten, ne dikmekten, ne de biçmekten.
Yol zordu, ama inanç vardı, proje vardı. Ben projeciydim....25 yıl tasarlamak için açmıştım gözümü ve gönlümü. 


İlk hasat 2004 ve Corpus, Blend No1,Teneia doğdu, diğerleri peşisıra.
Crutürk 2005 de gülümsüyordu Fransızlara.
İlk özel şişe yapıldı Corvus a ait, ...tüketicilere saygı duyuldu.
Etiketler bu topraklarda hiç olmadığı gibi tasarlandı, bilgiyle, saygıyla, gusto ile...
Cazibenin kanatları, vazgeçilmez kalitenin arkadaşı olmuştu bile.
Çavuş tan beyazı, Kraliçe Elizabet' ten, Papa' ya ve Obama' ya kadar içirdik,..
Karalahna ve Kuntra dan şarap ürettik korkusuzca ve gerçek değerinden ihraç edebildik keyifle,
Yarışmalarda altın madalya alma hoşluğunu hemen üstümüzden atıp binlerce şarap arasından yarışmaların birincisi olmayı ilk kez biz becerdik bu ülkede,
Ve bunu birçok kez bambaşka yarışmalarda, başka şaraplarımızla yaptık, gururla.
Jancis Robinson' a "bu şarapla ülkeni dünya şarap atlasına soktun" dedirttik.
Ve öylede oldu yeni çıkan kitapları kitapçılarda Corvus var mı diye meraklı karıştırdık ve hep bulduk, hem de methiyelerle. 


Uluslararası yarışmalarda juri olup masamızda kazanılan altın madalyalar ülkemin şaraplarına verildiğinde uzadım, uzun boylu oldum, yüreğime sığdıramadım sevincimi,
Yeniye ve iyiye yakın durduk, yanımıza aldık.
Doğal mantarın karizmasını bir yana koyup, tüm şişelemelerde Diam kullanmaya ilk biz başladık,
Apellation Corvus Bozcaada için yaptığımız çalışmayı devlete onay için ilk biz gönderdik, bizi ilk şikayet eden Şarap Sanayicileri Derneği oldu .
Onlar da Türkiye' nin ilk şarap ve bağcılık appelation unu şikayet etme şerefine nail oldular,
3 yıldır devletin inceleyecek bir birim kurmasını bekliyoruz, kurallarımızdan ve bize ait appelation u sonuna kadar uygulayarak.
Adanın 4 yerel üzümü ile şarap yapıp korkusuzca chardonnay ve merlot şemsiyesinde gezinenleri selamladık, çok zariftik. 


Corvus Wine and Bite İstanbulda açarak şarap uyumunu ortaya koyan mutfağı 5 yıl çalıştırdık, sonra muhallebici ve pizzacılar arasında kalmaktan rahatsız olup adaya geri getirdik.
''sığ'' şarap tüccarlarının arkasından gitmedik, onlara para vermedik, onların bize masumca ve işini iyi yapan kişiler olarak gelmelerini hiç beklemedik. Hep yüksek sesle konuştuk, hesap sorduk, hesap verdik,
Suçlandığımız, fiyat politikamızın oluşturduğu Türk şarapçılığında Corvus Sendromu nu anlatamadık, ama Japonya' dan, Amerika' ya bizi anlayanlara şaraplarımızı sattık, satıyoruz.
Aynı sevinç ve inanç devam ediyor... acıklı ülkemde benim adıma ondört yıl sonra bile.
aydınlık günlerin umudu şerefine .
Corvus



0 yorum:

Yorum Gönder