by Karbonkale

Sinkonta















Aşçımız; Rick Stein'e bal kabağı ve salça kullanarak basit bir yemek buluşu yapan teyzesinden bahsetti. Basit iyidir ve bal kabağını duyunca yatıya kalırım ve anladım ki bu basit yemek buranın en önemli yemeği halini almış. Adı sinkonta, herkes bunu yemek istiyor.

Malzemeler
3 kuru soğan, 1 kilo bal kabağı
5-6 diş sarımsak ve 2 patates
2 domates ya da yazdan hazırlanmış şişe domates
Salça, nane, tuz ve zeytinyağı















Bal kabağı yassı küçük parçalar halinde doğranıyor. Doğranmış soğanın içine bir miktar tuz atılıyor ve tuzla ovuluyor. Bu soğanı yumuşatıyor. Üzerine iki kaşık salça ilave ediliyor. Soğan tuz ve salça birlikte ovuluyor.















Sonra bir tutam un ve karabiber ilave ediliyor. Bir tepsi içine yerleştirilen bal kabağı üzerine hazırlanan soğan salça karışımı yerleştiriliyor.















Üzerine nane ve bolca zeytin yağı dökülüyor ve fırında 40 dakika pişiriliyor. Çok basit değil mi?






























Fırından sonra tabakta üzerine süzme yoğurt ve acı kırmızı biberli yağ dökülmesini öneriyorum.















Afiyet olsun.















Lezzet Avcısı 20 Ekim 2017

1 yorum:

  1. Yazmak istemezdim ama madem sizde bal kabağı meftunusunuz yatıya kalacak kadar.Antalya'daki
    7 Mehmet'taki bal kabagı ne sizin nede Bay Milor'un methiyesini hak etmiyor.

    YanıtlaSil