by Karbonkale

Zeytinyağı Alzheimer'a karşı













Temple Üniversitesi (ABD) nin araştırma sonuçlarına göre Sızma Zeytinyağı tüketimi hafızayı korumasını yanında ve beyin iltihabını azaltmaktadır.

Akdeniz tipi beslenme alışkanlıklarının hakim olduğu ülkelerde, yaşlılıkta bunama eğilimi daha düşüktür. Ve şimdi, Temple Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, beyin bozulmalarına karşı koruyucu, Akdeniz diyetinin önemli bir bileşenini oluşturan sızma zeytinyağı' nı tespit ettiler.
Bilim adamlarının elde ettiği sonuçlara göre sızma zeytinyağı tüketimi, hafızayı koruyan öğrenme kapasitesini artırır ve beyinde beta-amiloid plakların oluşumunu azaltır.

Mikrobiyoloji profesörü Domenico Praticò, zeytinyağının beynin iltihaplanmasını azalttığını tespit ettik, ancak daha önemlisi otofaji adı verilen bir işlemi aktive ediyor.

Kaynak: Cadeneser.com, Medical News Today

1 yorum: