by Karbonkale

Zeytinyağlı İmam Bayıldı



Malzemeler:
1 kilo orta boy patlıcan
3 adet orta boy kuru soğan
1baş sarımsak
4 adet çarliston biber
3 adet domates
1 tutam ince kıyım maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz tatlı biber

Yemeğin suyu için:
2 küçük boy su bardağı su
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası (Ben salça kullanmıyorum isteğe bağlı nasıl isterseniz yapabilirsiniz..
1 çay kaşığı tuz

Tarifin Yapılışı
Patlıcanları pijama gibi soyalım iki taraflarından keselim ve tuzlu suda patlıcanları 5 dk bekletelim.
Diğer tarafta soğanları piyazlık doğrayalım. Çeşmenin altında biraz ovarak soğanları yıkayıp süzelim.
Derin bir kaba alalalım kabuğunı soyup küçük doğradığımız domatesi ekleyelim.
Tohumlarını çıkartıp küçük doğradığımız biberleri de ilave edelim. Sarımsakların kabuğunu soyup bütün şekilde onları da kaba ekleyelim. İnce kıyım maydanozu, tuzu serpelim salçayı da koyalım.
Kaşıkla bunları iyice karıştıralım tuzlarını yıkadığımız patlıcanları çok sıkalım ortadan çizik şekilde açalım. İçine bu harcı yemek kaşığı ile doldurup bastıralım. Hepsini bu şekilde yapıp sıralayalım.

Diğer tarafta salçayı suyu tuzu iyice çırpalım. Domatesi bol.koyunca salça kullanmıyorum. Kenarından tencereye yavaşça dökelim. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek dökelim. Üzerine genişçe bir tabak kapatalım 5 dk orta ateşte 2 saat çok çok kısık ateşte pişirelim.

Piştikten sonra yarım saat dinlendirelim. Üzerinden tabağı aldıktan sonra delikli süzgeç yardımı ile servis tabaklarına pay edelim isteyen suyundan isteyen susuz olarak tüketebilir.

Afiyet olsun,
Denenmiştir...

0 yorum:

Yorum Gönder