İçindekiler
2 kişilik
– 2 kemiksiz tavuk budu
– ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
– 2 su bardağı kuru makarna
– 1 kutu nohut
– ½ su bardağı dondurulmuş bezelye
– ½ su bardağı sade un
– 1 soğan
– 1 tatlı patates
– ¼ bal kabağı
– Kızartma için klasik veya yoğun aromalı sızma zeytinyağı
– Bir tutam kekik
– Bir tutam kırmızı biber
– Bir tutam kırmızı biber tozu
Yapılışı
Bir kaseye un, kekik, kırmızı biber, acı biber ve tuz koyun, baharatları ve otları una iyice yedirip karıştırın.
Tavuğu yaklaşık 2 cm'lik küpler halinde doğrayın ve un dolu bir kaba koyun, her parça un karışımıyla hafifçe kaplanana kadar karıştırın.
Tavanın en az yarım santimetresini dolduracak kadar bol miktarda zeytinyağı dökün ve yaklaşık 30 saniye ısıtın. Tavukları zeytinyağında kızartın ve tüm yüzeyleri altın rengi olana ve tavuk pişene kadar spatula ile çevirin. Bu işlem yaklaşık 3-4 dakika sürecektir, ardından tavukları tavadan çıkarıp kenara koyun.
Aynı yağa biraz tuz ve süzülmüş ve yıkanmış 1 kutu nohut ekleyin ve çıtırlaşana kadar az yağda kızartın. En iyi sonuç için nohutların büyük kısmı zeytinyağına batmış olmalıdır ve çıtırlaşması yaklaşık 10-15 dakika sürecektir.
Nohutlar pişerken, soğanı küp küp doğrayın ve tatlı patates ile balkabağını rendeleyin.
Nohutlar piştikten sonra, spatula yardımıyla nohutları tavadan çıkarıp kenara koyun.
Aynı tavada ateşi kısın ve soğanları kısık ateşte karamelize etmeye başlayın. Beş dakika pişirdikten sonra rendelenmiş tatlı patatesi ekleyin ve beş dakika daha pişirin. Son olarak balkabağını ekleyin, iki dakika daha pişirin ve bu sırada sürekli karıştırın.
Sebzeleri karamelize ederken, bir tencereye su koyup kaynatın ve makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre pişirin. Makarnayı süzün ve kenara alın.
Sebzeler piştikten sonra dondurulmuş bezelyeleri ekleyin. Bezelyeler çözülene kadar kısık ateşte yavaşça karıştırın, ardından pişmiş tavuk, nohut, makarna ve parmesan peynirini ekleyin.
Tüm malzemelerin eşit şekilde dağılması için yemeği son bir kez hafifçe karıştırın, ardından servis edin!
Olive Wellness Enstitüsü'nden



0 yorum:
Yorum Gönder