İçindekiler
Salata
• 2 adet (300 gr) orta boy pancar
• ½ (75 gr) avokado
• 3 yemek kaşığı elma sirkesi
• 3 çay kaşığı zeytin yaprağı özü
• 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• 3 adet (70 gr) salatalık turşusu
• 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
• ½ çay kaşığı çekilmiş karabiber
• ½ çay kaşığı tuz
Yapılışı
1. Pancarları iyice yıkayın, ardından büyük parçalar halinde doğrayın ve bir mutfak robotuna veya blendere koyun.
2. Pancarın içine kalan malzemeleri ekleyin ve güzel, parlak pembe bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Yüksek hızlı bir blender kullanırsanız bu sos pürüzsüz olacaktır, aksi takdirde daha taneli bir sonuç için mutfak robotu kullanın. Tadına bakın ve isterseniz daha fazla tuz ve karabiber ekleyin.
3. Hazır olduğunda, hemen kullanacaksanız servis tabağına alın veya 1 haftaya kadar saklamak için hava geçirmez bir kapta muhafaza edin.
Not: Bu pancar ve turşu sosu, balık veya kuzu etiyle birlikte veya peynir tabağının bir parçası olarak servis edildiğinde çok lezzetli olur. Ayrıca kaju veya vegan peynirlerle birlikte tost üzerinde de harika gider.
1. Pancarları iyice yıkayın, ardından büyük parçalar halinde doğrayın ve bir mutfak robotuna veya blendere koyun.
2. Pancarın içine kalan malzemeleri ekleyin ve güzel, parlak pembe bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Yüksek hızlı bir blender kullanırsanız bu sos pürüzsüz olacaktır, aksi takdirde daha taneli bir sonuç için mutfak robotu kullanın. Tadına bakın ve isterseniz daha fazla tuz ve karabiber ekleyin.
3. Hazır olduğunda, hemen kullanacaksanız servis tabağına alın veya 1 haftaya kadar saklamak için hava geçirmez bir kapta muhafaza edin.
Not: Bu pancar ve turşu sosu, balık veya kuzu etiyle birlikte veya peynir tabağının bir parçası olarak servis edildiğinde çok lezzetli olur. Ayrıca kaju veya vegan peynirlerle birlikte tost üzerinde de harika gider.



0 yorum:
Yorum Gönder