by Karbonkale

Zencefilli Hardal soslu Kara/beyaz Lahana ve Elma Salatası


İçindekiler
 

Salata 
1 büyük demet (200 g) kara lahana 
¼ (125 g) ince doğranmış beyaz lahana 
2 yemek kaşığı limon suyu 
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
1 küçük elma (100 g), jülyen doğranmış 
1 su bardağı (20 g) sıkıca paketlenmiş nane, ince doğranmış 
1/3 su bardağı (60 g) kaju fıstığı, iri doğranmış 


Sos 

4 yemek kaşığı limon suyu,
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 

1,5 yemek kaşığı ince rendelenmiş zencefil, 

1 küçük diş sarımsak (ince rendelenmiş), 

2 çay kaşığı Dijon hardalı, 

1 çay kaşığı çiğ bal, 

tuz ve karabiber (baharatlamak için).


Kara lahanayı iyice yıkayın, ardından sapından yaprakları ayırmak için elinizi sap boyunca gezdirin. Sapları bir kenara koyun (tercihen kompost yapın).

Kara lahana yapraklarını bıçakla kabaca doğrayın ve büyük bir salata kasesine koyun. İnce doğranmış beyaz lahanayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından limon suyunu ve sızma zeytinyağını ekleyin.

Limon suyunu ve sızma zeytinyağını kara lahana ve kıvırcık lahanaya yumuşayana kadar ellerinizle masaj yaparak yedirin.


Şimdi ince ince doğranmış elmayı, ince kıyılmış naneyi ve doğranmış kaju fıstıklarını ekleyip karıştırın. Kenara koyun.

Sosu hazırlamak için tüm sos malzemelerini küçük bir kavanoza koyun ve iyice çalkalayarak karıştırın.


Kavanozdaki salata sosunu salatanın üzerine dökün ve her şeyin güzelce kaplanması için iyice karıştırın.

Salatayı en sevdiğiniz proteinle birlikte servis edin; et, balık veya barbeküde pişmiş hellim ile harika gider.


Not: Bu salata buzdolabında 3 gün boyunca tazeliğini korur. Hemen tüketmeyecekseniz sosu ayrı tutun ve servis etmeden yaklaşık 15 dakika önce ekleyin.


olivewellnessinstitute.org

0 yorum:

Yorum Gönder