by Karbonkale

Mantar Rizotto




Egzotik Mantar Risotto
Bu kolay tarif size lezzetli bir egzotik mantar risottosu sunuyor. Bu, birinci sınıf bir restoranda bulabileceğiniz her şey kadar lezzetli. Farklı mantar türlerinin karışımının özel aroması bu tarifi favorilerimden biri yapıyor. 

Bu tarifin yapımı çok kolay ve 30 dakikadan kısa bir sürede sofranızda olabilir.


Egzotik Mantar Çeşitleri
Metro'da satılan bazı ilginç egzotik mantarlara rastladıktan sonra bu yemeği yapmaya karar verdim . Bir paket, bazı gri istiridye mantarları, Paris Brown mantarları, altın istiridye ve pembe istiridye mantarları içeren bir egzotik mantar karışımıydı .

Diğer pakette ise sanki egzotik mantarlı risotto için yapılmış gibi görünen Shiitake mantarları vardı . Yanılmamışım.


Bu mantarlar birlikte karıştırıldığında, benzer bir şey bulursanız harika bulacağınız bir risottoya lezzetli bir tat verir. Sadece ilginç görünümlü mantarlar arayın, ki bunların tadı kesinlikle güzel olacaktır.


Ama pişirmeden ve yemeden önce ne olduklarını bildiğinizden emin olun! Eğer doğadan topluyorsanız bazı tehlikeli mantarlar var (benimkileri bu yüzden yetiştiriyor ya da mağazadan alıyorum)  


Bu kolay risotto tarifi, ne yaptığınızı biliyorsanız yabani mantarlarla da işe yarar; zira yabani mantar toplamak ve neyin güvenli olduğunu bilmek bir sanattır.


Burada yabani mantarlar hakkında ders vermeyeceğim çünkü mantarlar konusunda uzman değilim. Bu tarifi sihirli mantarlarla veya daha kötü bir şeyle denemenizi istemiyorum!




Bu yüzden güvenli olmak için benim yaptığımı yapın ve egzotik yabani mantarlarınızı yerel mağazadan satın alın. Kullanmadan önce iyice temizlediğinizden emin olun. 


Risotto yaparken hangi tavayı kullanmalıyım?
Bu risottoyu kamp için kullandığım bir paella tavasında (tarif kartında gösterilene benzer) yaptım. 

Kullanımının kolay olduğunu düşünüyorum ve stokun ne zaman değiştirilmesi gerektiğini kolayca görebiliyorsunuz, bu da çok ağırlaşmadığı anlamına geliyor.

Tava, kamp yaparken başka şeyler pişirmek için de harikadır; örneğin tam bir İngiliz kahvaltısı; her şey tek bir tavaya sığar.

Ama bir Döküm Demir güveç kabı da kullanabilirsiniz. Bu yemeği pişirmek için uygun bir muftak ekipmanıdır.

Bunu tamamen vegan egzotik mantarlı risotto yapmak istiyorsanız, mantarları bitkisel yağda kızartın, tereyağını kullanmayın ve sadece sebze suyu kullanın. Elbette parmesanı da unutmayın.


Egzotik mantarlı risotto nasıl yapılır

Hazırlık Zamanı; 5 dakika
Pişirme Süresi; 25 dakika
Yani toplam 30 dakika

Malzemeler
  1. 250 gr egzotik mantar (Ben Shiitake, Paris kahverengi, Altın, Gri ve Pembe İstiridye mantarlarının karışımını kullandım)
  2. 250 gr Arborio risotto pirinci
  3. 1 orta boy soğan, ince kıyılmış
  4. 1 litre karışık et suyu
  5. 3 diş sarımsak, doğranmış
  6. 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  7. 1 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
  8. Tuz ve karabiber
  9. 100 ml Beyaz şarap (tatlı olmayan)
  10. 30 g Rendelenmiş Parmesan
Soğan ve sarımsağı doğrayın ve tavada bitkisel yağda orta ateşte yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Sonra pirinci tavaya ekleyin ve tüm taneler yağla kaplanana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.

Beyaz şarabı tavaya ekleyin ve neredeyse buharlaşana kadar pirince iyice karıştırın. Sonra suyu azar azar tavaya ekleyin. Her seferinde yaklaşık 150-200 ml su ekledim ve bir sonraki yüklemeyi yapana kadar pirince emilmesini sağladım.

Pirinç istediğiniz kıvama gelene kadar bunu yapmaya devam edin. Benim düzgün pişmesi yaklaşık 20-25 dakikamı aldı. Et suyunu eklediğinizde sıcak olmalı.

Bu arada mantarları doğrayıp ayrı bir tavada tereyağında yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Daha sonra ocaktan alın.

Pirinç pişince mantarları ve rendelenmiş parmesanı ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp istediğiniz baharatları ekleyin (ben sadece bir tutam tuz ve biraz taze çekilmiş karabiber kullandım).

Üzerine taze rendelenmiş parmesan peyniri ekleyerek servis edin.


recipesformen.com

0 yorum:

Yorum Gönder